To je zvanično – računarska hardver kompanija Razer ulazi na tržište pametnih telefona uz Razer telefon. GSMArena je pozvana da prisustvuje događaju, pa ćemo mi pokušati da Vam prepričamo njihovu priču u nekoliko crta.

Kao i kod svih stvari Razer kompanije, igranje igara je glavna tema ovde. I kao što Vam kažu svi istinski igrači, FPS i HZ su stvari koje nikada ne možete imati previše. Tako je Razer krenuo napred i postavio ekran od 120 Hz, koji nazivaju Ultramotion. To je dvostruko uobičajena brzina osvežavanja, a ovo je prvi telefon na globalnom tržištu sa 120HZ. (postoji samo Akos R od Sharp kompanije iz Japana). To je pravilna 16:9 5.7″ QHD jedinica, tako da ne gubite piksele za osvježavanje.

Dobijate najnoviji Qualcomm Snapdragon 835 čipset, i Adreno 540 GPU pre octa-core Krio CPU-a. Razer je napravio korak dalje i dodao 8 GB RAM-a, ali je smanjio internu memoriju na – 64 GB. Možete dodati microSD karticu za proširenje, zato i nema razloga za zabrinutost.

Malo ograničenje je prikazano i u audio odjeljku – telefon ima dva prednja okrenuta zvučnika, svaka sa sopstvenim namenskim amp-om i THX sertifikatom. Sve je napojeno baterijom od 4000mAh, a pametni telefon poseduje Qualcomm’s QuickCharge 4+.

Specifikacije

Telo: Celo aluminijumsko CNC telo
Ekran: 5.7″ IGZO IPS Ultramotion LCD, rezolucija 1,440×2,560px (16:9), širok raspon boja, brzina osvežavanja 120Hz
Čipset: Snapdragon 835 čipset: octa-core Kryo 280 CPU (4×2.4GHz + 4×1.9GHz); Adreno 540 GPU
Memorija: 8 GB RAM memorije, 64 GB memorije, microSD slot
OS: Android 7.1.1; Nova Launcher Prime Razer Edition
Zadnja kamera: 12MP f / 1,75 širokougaoni + 12MP f / 2,6 telefoto; dual-tone dual-LED blic
Prednja kamera: 8MP
Baterija: 4.000mAh; QuickCharge 4+
Povezivanje: LTE Cat.16, Vi-Fi a / b / g / n / ac, Bluetooth 5, NFC, USB Tip-C, 3,5 mm audio priključak
Razno: senzor otiska prsta ugrađen u taster za uključivanje telefona, dvostruki prednji zvučnici, pojačavači sa sertifikatom THX, Dolby Atmos

Nastavak recenzije će se nastaviti kada GSM Arena završi svoju recenziju o datom uređaju.

 

Performansa:

Razer je definitivno govorio o velikom uspehu kada je u pitanju performansa svog telefona, tako da su urednici GSM Arene bili vrlo nestrpljivi da provere o čemu se radi. Razer PC kompanija nije videla nedostatak podrške treće strane, ali još uvek ne vidimo da li će programeri biti podjednako zainteresovani za promociju naslova optimizovanih za Razerov jedinstveni prikaz visoke brzine osvežavanja na Android-u.

Put ka visokim performansama kadrova je dugačak i neupadljiv i ne možemo realno očekivati da svi aktuelni naslovi pravilno koriste displej telefona Razer.

Razer je izrazio hrabru tvrdnju u pogledu rešenja za hlađenje, rekavši da je superiorniji od svih konkurenata, ali urednici sa GSM Arene su primetiti da je test jedinica telefona postala prilično vruća tokom ove benčmarking sesije.

 

Kamera:

Razer telefon poseduje kameru od 12MP sa sjajnim f / 1.8 objektivom. GSM Arena Ima dnevne snimke, zatvorene snimke i čak nekoliko noćnih fotografija. Fotografije na otvorenom pružaju puno detalja, iako postoji topla nijansa i boje su presvetle. Boje su prijatne iako nisu uvek tačne.
 

HDR

Zato je tu HDR Mod! Uz pomoć, kamera poboljšava rukovanje tamnijim područjima slike prilično primetno. ‘Buka’ je vidljivo smanjena, mada je slika i mekša. HDR režim je takođe obnovio neke dodatne detalje u oblastima istaknutih – delovi sunčanih oblaka na nebu bi se izgubili bez njega. Primetili smo da kamera smanjuje kontrast slike baš kao što su belci ograničeni na oko 94% osvetljenosti.


Telefoto

Telefoto kamera obećava 2x zum – hibridni sistem sličan Huawei Leica kamerama. Ono što nam se nije posebno dopalo jeste to što je klizač zuma ‘gladan’ – nema načina da se ide tačno 2x i izbegava interpolacija.