Sa Huawei Mate 10 i Mate 10 Pro koji su hvatali sve naslovne strane, bilo je lako zaboraviti na drugi Mate gigant. Ne, ne mislimo na Porsche Design Mate 10. Govorimo o ponudi srednjeg ranga, Mate 10 Lite.

Huawei je najavio da je budžetski član porodice Mate 10 sada u prodaji u Nemačkoj za 399 evra. Ovo bi trebalo da otvori put za šire evropsko uvođenje u narednim danima i nedeljama.

Ako ste upoznati sa Huawei Maimang 6, već znate sve što vam treba za Mate 10 Lite, jer je ovo još jedan rebrand uređaja za evropsko tržište.

Na raspolaganju su Prestige Gold, Graphite Black i Aurora Blue. Mate 10 Lite poseduje 5,9-inčni Full HD ekran sa 18: 9 formatom. Ovo daje Mate 10 Lite isti efekat bez efekta bezela kao i redovni Mate 10 uređaji.

Ovaj uređaj pokreće Huaweiov octa-core Kirin 659 čipset, podržan od 4 GB RAM-a, 64 GB internog memorijskog prostora (256 GB) i 3.340 mAh baterija. Takođe pokreće Huawei vlasnički EMUI preko Androida Nougata.

Na strani sa karakteristikama, najveća prednost telefona je četiri kamera. To su dva modula sa dvostrukom kamerom – jedan sa pozadinskim osvetljenjem od 16 MP i 2 MP, kao i selfie snapper sa glavnom kamerom od 13 MP i sekundarnim 2 MP senzorom.