Od izdavanja Android-a 8.0 Oreo, brojni Android programeri su pokrenuli ispravke kako bi svoje aplikacije više uskladile sa najnovijom verzijom softvera. Action Launcher je dobio nekoliko funkcija Oreo-stile-a, kao i Launcher Lawnchair.

Nova Launcher TeslaCoil Softver je još jedna aplikacija koja je nadograđena nakon Android-a 8.0, a dodao je Oreo-ov priključak za pretragu samo za nekoliko nedelja. U aplikaciji Nova 5.5-beta7, koja je juče počela da se pojavljuje, sada možete da zamenite taj vidžet pomoću jednog od svojih sopstvenih izbora.

Da biste omogućili prikačenu traku za pretragu, prvo morate da pređete na Nova Settings> Dock> Search bar in dock i izaberite gde želite da je stavite (iznad ili ispod ikona). Zatim je možete zameniti sve dok koristite widget zauzima prostor od 4 × 1: samo dodirnite i držite traku za pretragu i pritisnite “Replace” u polju koja se pojavljuje da biste otvorili karusel za wvidget. To je zgodna karakteristika za one koji vole da imaju nešto poput Spotify kontrole ili se vidžet za vreme.

Nova Nova Launcher beta je takođe razvijena uz neke neizvesne ispravke grešaka i optimizacije; možete da preuzmete u svoje ruke na beta kanalu ili možete ručno preuzeti APK sa ove Google+ stranice (obratite pažnju da možete naići na neke greške dok je u beta verziji).