Šta je OTG kabal i kako ga koristiti?

 Sigurno ste do sada čuli za USB OTG od drugih ili ste možda dobili USB OTG Adapter uz telefon kada ste ga kupili, a ne znate čemu služi i kako da ga koristite. Ovaj kratak tekst će Vam objasniti u kratkim crtama šta znači USB OTG.

Neki Android uređaji, kao što je Samsung S8, sadrže veoma korisnu funkciju koju proizvođači i ne žele da preterano ističu. To je USB On the go, micro USB OTG adapter ili samo OTG kabal. Generalno pomoću OTG adaptera korisnik postavlja svoj Android kao glavni uređaj (eng. host), na koji se mogu prikačiti raznorazne ekstenzije. Čemu sve to može koristiti i na koji način pročitajte u daljem tekstu.

Šta je OTG?

Dva OTG kompatabilna uređaja možete naterati da sarađuju i da međusobno komuniciraju upravo sa ovim adapterom i tako sebi omogućiti da koristite nekoliko dodatnih funkcija. Te funkcije su uglavnom prisutne da stonim računarima (eng. desktop PC), zato su ove funkcije uveliko poželjne na tablet uređajima ili nekim telefonima. Dakle, uz pomoć OTG kabla možete na svoj Android uređaj povezati USB Flash memoriju, tastaturu, miša i sl. Obzirom da se lista kompatabilnih uređaja produžava iz dana u dan, sada je moguće povezati i štampače, kamerice i još mnogo toga. Jedan od najlakših načina da se utvrdi da li uređaj poseduje ovu funkciju je da na kutiji potražite USB logo sa zelenom strelicom na kojoj je ispisano “On-The-Go”

 HassanMirza01 Senior Član XDA foruma je našao način da omogući OTG opciju jednostavnim flešovanjem .zip arhive u TWRP Recovery.

Šta Vam je potrebno?

Instrukcije:

  • Skinite sledeći .zip fajl koji sadrži EliteKernel 2.1 sa dodatom OTG podrškom.
  • Uđite u TWRP Recovery i idite na Backup i napravite backup Boot partricije za svaki slučaj.
  • Idite na Wipe -> Advanced Wipe -> Izaberite samo “Wipe Cache & Dalvic Cache”
  • Sada idite na Install -> Nađite skinuti .zip fajl i uradite Swipe to Flash, nakon toga restartujte telefon.

Sada u podešavanjima naći ćete ikonicu Elite OTG koju možete aktivirati jednostavnim klikom.

PAŽNJA: Nemojte puniti telefon dok vam je OTG uključen!

Pregled:

[fusion_gallery image_ids=”1756,1757,1758″ layout=”” picture_size=”” columns=”” column_spacing=”10″ hover_type=”” lightbox=”” lightbox_content=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””][/fusion_gallery]