Novi Firefox pretraživač je sada dostupan za mobilne uređaje, koji je dvaput brži od Firefoxa pre 6 meseci, tvrdi Mozilla. Dubbed Firefox Quantum, novi pretraživač je dostupan na Android i iOS platformama, ali i na Windows, Mac i Linux. Zahvaljujući novom pretraživaču postiže povećanje brzine. Takođe ima “pravu” višestruku arhitekturu koja omogućava da potrošite oko 30% manje RAM-a nego Chrome-a. Prebacivanje kartica bi trebalo biti brže nego ikad.

Quantum ima novi minimalni dizajn. Browser vam omogućava da snimate i delite slike sa ekrana bez korišćenja aplikacije ili dodatnog programa treće strane. Usluga “Pocket” je ugrađena u alatnu traku, radi lakšeg čuvanja stvari za kasnije. Nova biblioteka pretraživača je gde ćete pronaći sve omiljene sadržaje kao što su Pocket saves, bookmarks, istorija pregledanja, screenshots i preuzimanja – sve su dostupne na jednom mestu.
 [fusion_youtube id=”https://youtu.be/n6wiRyKkmKc” alignment=”” width=”” height=”” autoplay=”false” api_params=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=””][/fusion_youtube]
Naravno Firefox još uvek podržava ekstenzije i teme. Pored toga, traka sa alatkama se može prilagoditi putem prevlačenja i spuštanja. Kao i ranije, možete sinhronizovati lozinke, obeleživače i druge podatke između instalacija Firefoxa na različitim uređajima, a funkcija Send Tabs vam omogućava da odmah delite otvorene kartice između računara, mobilnog telefona i tableta.
Iako je ovo veliko izdanje, Mozilla obećava da će dodati još poboljšanja i nove funkcije u ne tako dalekoj budućnosti. Dakle, dok Firefox Quantum nudi kompletno iskustvo pretraživanja, aplikacija će se stalno ažurirati kako bi se dodatno poboljšalo ukupno iskustvo.