Iako to možda nije najpoznatiji brend na svetu, Alcatel pravi neke prilično dobre pametne telefone. Idol 3 i Idol 4S bili su veoma ubedljive budžetske opcije u njihovom vremenu. Ovogodišnji Idol 5S bio je malo opadanje usled specifikacije i ne(nadogradnje), ali se pokazalo da Alcatel još uvek može napraviti odličan hardver.
Alcatel 5 izgleda da je glavni uređaj ove grupe. Ima minimalne bočne i donje maske i opcije za veliko čelo.
Četiri različita modela Alcatel 3 uključuju 3v, 3x, 3 i 3c. Još uvek nemamo specifikacije za uređaje, tako da su to samo nagađanja u odnosu na njihove cene. 3v, 3x i 3 sve imaju skenere otisaka prstiju na zadnjoj strani, dok se čini da samo 3v i 3x imaju dual-kamere.
Kao i ostali uređaji, nemamo specifikacije ni za Alcatel 1x. Možemo reći da nema vidljivog skenera otiska prsta i samo jednu kameru na zadnjoj strani telefona. Takođe izgleda da ima malo jeftiniji kvalitet  sa samo plastičnom podlogom.
 Ako sada vidimo curenje ovih uređaja, to znači da će verovatno biti objavljeni negde u narednih nekoliko meseci. CES počinje u Las Vegasu u nedelju, 7. januara, a Alcatel je u prošlosti pokazao uređaje na njihovom sajmu.