Novo (11/20): Honor je potvrdio da će se Honor 7X lansirati izvan Kine. Ponude na srednjem nivou će se prodavati na odabranim tržištima od 5. decembra.
Kao što je i očekivano, danas je najavljen Honor 7X. Pametni telefon ima 5,93-inčni ekran sa Full HD + rezolucijom (2160 x 1080 piksela) i 18: 9 aspect ratio. To je sasvim lako na oko i ima sportske tanke i minimalne ivice, iako izgledaju malo veće od onih Galaxy Note 8, Xiaomi Mi Mix 2 i nekoliko drugih uređaja.

Telefon podržava Kirin 659 čipset i ima 4 GB RAM memorije. Na raspolaganju je 32, 64 i 128 GB memorije koja se može proširiti za dodatnih 256 GB sa microSD karticom. Honor je odlučio da prati najnovije trendove na tržištu i da opremi 7X sa dvostrukim kamerama sa 16 i 2 MP senzora, što vam omogućava snimanje tih popularnih slika bokeha.

Uređaj takođe poseduje 8-megapikselni selfie snapper napred i pakuje bateriju od 3,340 mAh sa tehnologijom Huawei SuperCharge. Otporan je na vodu i prašinu zahvaljujući IP67 rejtingu i pokreće Android 7.1 Nougat sa EMUI na vrhu, iako očekujemo od kompanije da ga nadogradi na Oreo negde u bliskoj budućnosti.

Ima metalno kućište za vrhunski izgled i osećaj, ima skener otisaka prstiju koji se nalazi na leđima i dolazi u tri boje: Aurora Blue, Midnight Black i Platinum Gold. Honor 7X je već predodređen u Kini, a prodaja je zvanično počela 17. oktobra. Model od 32 GB za $ 200, a 64 GB varijanta je po ceni od 260 $, dok je visoko- kraj opcija sa 128 GB prostora za skladištenje će vam vratiti $ 305.

Honorov najnoviji pametni telefon nudi puno opcija za dinar, iako će njegova cena verovatno biti veća jednom – ili ako – zbog drugih poreza, zapada na zapadna tržišta.

Uređaji Honor su postali popularniji u Evropi i Sjedinjenim Američkim Državama zahvaljujući budžetu i odličnom dizajnu. 7X izgleda da prati ovaj trend, čineći ga zanimljivom opcijom za one koji traže čvrstog srednjoškolca (mid range budžet telefon).